graficka mapa se hodí i na zahrádku

EET do restaurace či do hotelu? Jedině s grafickou mapou

EET do restaurace nebo do hotelu – to není žádná maličkost. Vhodné je mít takovou pokladnu, která Vám co nejvíce usnadní podnikání. Pokladny KASA FIK Vám přinášejí mnoho praktických funkcí, o kterých byste určitě měli vědět. Jednou z nich, která se Vám bude hodit, je grafická mapa. Co je to grafická mapa a jak ji použít? V tomto článku se to dozvíte.

Co je to grafická mapa?

Grafická mapa je funkce, která Vám umožní vytvořit si mapu stolů či pokojů Vašeho provozu. Stoly si poskládáte tak, jak je ve skutečnosti máte a pojmenujete si je, nejlépe číslem. Vybrat si můžete různé typy stolů, počet či natočení židlí. Pokud máte více místností, stoly si můžete oddělit pomocí čar. Pokud nechcete mít všechny stoly na jedné mapě, není problém si vytvořit více map. Můžete mít mapu zvlášť pro patra nebo zahrádku.

Mám mapu. Co dál?

Výborně, první krok máte za sebou. Na stoly si nyní můžete ukládat objednávky. Ty se dají později doplnit nebo změnit. Zákazníci si objednávají a vy jim vše přidáváte na jejich stůl. Na každém stole se Vám průběžně ukazuje cena, kterou mají zákazníci zaplatit. A pokud odcházejí, vše zúčtují najednou nebo můžete vyúčtovat pouze část objednávky. Program PLUS nabízí možnost rozdělit účet na více částí. Jak na to, se dozvíte v článku zde. Objednávky není problém přesunout na jiný stůl a pokračovat v účtování.

EET do restaurace, ale i do hotelu

Grafickou mapu můžete využít i tehdy, máte-li hotel se servisem na pokoj. V takovém případě si vytvoříte mapu Vašich pokojů. Zde Vám doporučujeme vytvořit si pro každé patro samostatnou mapu. Budete tak mít mnohem větší přehled. Při příjezdu hosta otevřete na pokoji účet. Hotelové služby pak můžete účtovat na každý pokoj zvlášť. Při odchodu hosta mu všechny služby zúčtujete najednou.

Ideální pomocník pro všechny

Grafickou mapu stolů či pokojů naleznete v programu PLUS. Ten obsahuje mnoho dalších skvělých funkcí, které Vám usnadní práci. Využít můžete například odtěžení skladů nebo objednávky do kuchyně či na bar. Postup, jak nastavit mapu stolů najdete v našem manuálu na webu nebo se podívejte na video krok za krokem.

graficka mapa stolu v aplikaci kasa fik